Melk (on)gezond?

























Regelmatig duiken verhalen in de kranten en andere media dat melk ongezond zou zijn. Melk zou het niet voorkomen van osteoporose, te bevorderen, maar eerder. Het kan leiden tot de ziekte van Parkinson en het risico op eierstokkanker bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen toenemen. Het grootste deel van de wereld niet kan tolereren melk. Maar aangemoedigd door de melk dieet Informatie Centrum en andere organisaties als een belangrijke bron van eiwit, calcium (kalk) en B-vitamines. Tegenstrijdigheden? Wat is het? Wat zegt de wetenschap?
Osteoporose Richtlijnen De World Health Organization (WHO) maakt gebruik van een standaard 500 mg calcium, of een kopje melk. In Nederland is de standaard voor calcium 1200 mg per dag en dit is aanzienlijk hoger dan de WHO standaard. Toch hebben de WHO en het CBO, opgesteld door de Autoriteit in Nederland voor ziekten richtlijnen voor de behandeling niet gericht op het gebruik van melk fracturen te voorkomen. De WHO zegt dat er een relatie tussen calcium en vitamine D en botdichtheid, en dat er te weinig oudere mensen die melk drinken, hebben een grotere kans op een tekort aan calcium (pp. 129-133 wordt herzien). Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, EFSA geeft melk voor 45-70% van de inname van calcium, maar er is geen hard bewijs dat calcium uit melk kan osteoporose te voorkomen. En wat zegt de wetenschap over melk en osteoporose te zeggen?
Geen verband tussen melk en osteoporose De Amerikaanse wetenschapper Walter Willet staten tijdens de Lof der Geneeskunde 2011 (schuif de timer in op 1,04), gaan ervan uit dat melk en calcium, geen invloed op het ontstaan ​​en het voorkomen van fracturen, hoewel de WHO-norm van 500 mg wordt verondersteld. Lichaamsbeweging en een adequate inname van vitamine D of preventief werken tegen osteoporose. In landen waar vaak meer dan een halve liter melk per dag dronken mensen zijn er meer en meer heupfracturen. Vrouwen zijn nu al een verhoogd risico op osteoporose, maar er is geen causaal verband tussen de consumptie van melk en een verhoogde incidentie van fracturen. Als een vrouw langer om te laden op het bot groter is dan voor een kleine vrouw, omdat vrouwen meer in het algemeen zwaarder. Maar de tegenstanders van de clusters die de meeste mensen niet kunnen verdragen melk.
Melk is niet goed voor elk Aziaten en Afrikanen vormen het grootste deel van de wereld en ze hebben minder heupfracturen als gevolg van osteoporose dan Amerikanen en Europeanen. Ze missen vaak het enzym lactase nodig is om de melksuiker lactose te verteren. Drink kleine hoeveelheden melk met hen kan leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. U kunt vaak yoghurt, kwark en, want dat is geen of een laag gehalte aan lactose. Met lactose-intolerantie, en nog steeds willen melk voorbereidingen, de lactose in de melk laag als Kerulac, en Disolut Kerutabs gebruik te drinken. White wereldwijd in de minderheid bevatten echter het enzym lactase zodat ze goed verteren lactose.
Geen verband tussen melk van Parkinson In de afgelopen decennia een aantal studies suggereren een verband tussen de consumptie van melk en de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. En soms deze onderzoeksresultaten worden gebruikt voor het drinken van melk, te ontmoedigen, maar een literatuuronderzoek over de term "melk" en "PD" op PubMed, een wetenschappelijke databank voor medische artikelen, toont aan dat deze relatie niet is vastgesteld. Dan zijn er de tegenstanders van de banden tussen zuivel melk en kanker. Ook hier Walter Willet was in zijn lof van de medische lezing (zet de timer tot 1,04 op de volgende link) binnen
Correlatie tussen melk en kanker is niet bewezen Borst-en prostaatkanker komt vaker voor in landen waar meer dan 3 glazen melk per dag kunnen worden geconsumeerd, maar dat kan ook andere leefstijlfactoren die niet waren opgenomen in de onderzoeken kan leiden. Grote vrouwen hebben een hoger risico op borstkanker en kanker van de dikke darm en de endeldarm te lijden en kan ook van toepassing op kanker van de alvleesklier en de eierstokken. Met betrekking tot de voeding is slechts een schakel van de melk, maar zijn niet gevonden in kaas. Willett suggereert dat het IGF-1, die in melk, maar helpt niet voorkomen in kaas, de oorzaak. IGF-1 heeft een invloed op de werking van groeihormoon en in lengte. Onderzoek in de Amerikaanse bleek dat de melk (en calcium) kan leiden tot een geringe vermindering van het risico van dikke darmkanker en type 2 diabetes, maar in de Verenigde Staten, vitamine D werd toegevoegd aan de melk. Het is mogelijk dat alleen vitamine D in de preventie van kanker, maar het kan ook die van calcium in combinatie met andere stoffen in de melk voorziet.
Voltooiing Meer onderzoek is nodig om het effect van melk te evalueren op de ontwikkeling en preventie van osteoporose kunt verschillende vormen van kanker en andere ziekten voor een goede richtlijn wordt gegeven over de ideale aanbeveling. Tot die tijd is het raadzaam niet meer dan 3 glazen magere gebruikt of melk per dag scheren, dus er is voldoende eiwitten, calcium en B-vitamines worden ingenomen met melk. Het Amerikaanse maatregel 1 glas 245 ml en komt dus overeen met drie glazen melk.
Oh ja, is dit blog niet gefinancierd door de zuivelindustrie of de anti-melk lobby en niet van de makers van middelen om lactose te verteren.
Deze blog is van 1 Januari gepubliceerd op deze site, maar door zijn www.sportvoedingsadvies.eu. Alle afleveringen van dit blog zijn hier te vinden, en het kan ook worden geschreven commentaar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar